Saturday, November 6, 2010

Dear Lord, Thank You. :)

I'M HAPPY, THANK YOU LORD, AND ALL.

I dont hv everything I want. But what I possess right now is enough. More than one cud ask for in life.

1. Haji Onn & Hajah Narimah.
These are my ultimate strengths. I know they'll do anything to bring smiles on my face. Mama selalu berpuasa setiap kali saya exam, abah pulak selalu tanya kat mama "dah tefon budak-budak hari ni?". And they'll be sacrificing whole-heartedly so that their daughters get what they want, regardless of how bad we are. I love you, mama & abah. Thanks for bringing me to life. I cant thank u guys enuf, but I hope I can take care of you in the next few years. InsyaAllah. :)

2. Haji Ibrahim & Hajah Maimunah.
My grandparents. Rumah mereka = rumah kedua saya. Toknah akan ingat saya adik-beradik setiap kali dia makan kfc ke pizza ke atau benda-benda lain. And dia seboleh-boleh akan simpankan untuk kami sampai kami datang rumah dia. Dia pun selalu masakkan lauk yang best bila kami balik bercuti. "Nak makan apa? Nanti atuk masak." And Toknah selalu tanya siapa bf saya and suruh kenalkan kat dia. Sporting bukan? ;P Tokyem pulak selalu beli jajan supaya bila ktorg dtg rumah dia, ktorg boleh makan tu semua. Icecream, keropok dan macam2 lagi. Saya selalu berharap mereka panjang umur sekurang-kurangnya sampai saya benar-benar dewasa. Saya benar-benar berharap.

3. Lala, Hairie & Eqa
My sisters and my bro-in-law yg saya dah anggap like my own flesh & blood. They are my siblings and my buddies. Walaupun Lala dah kahwin, saya x pernah rasa jauh dgn dia. Sebab kami masih pergi jalan sama2, buka puasa sama2, etc. Eqa toksah cakaplah, kami selalu bergaduh dan bergosip bersama. Ketiadaan adik lelaki tidak memberi kesan kepada saya sbb saya & eqa selalu je fight sepak terajang semua. ;P

4. My super-duper terrific buddies.
Susah nak describe koloni rakan2 saya. Ada yg kenal dr tadika, ada yg dari sekolah rendah & menengah, ada yg dari matriks and of course la bertambah bila dah masuk U. My bestie is very far far away, di Penn State sana, tp kami selalu contact, so x terasa pn dia jauh. Rakan2 rapat yang lain ada di UKM & JB. Kami sangat rapat sbb dari all-girls school, so bonding tu mmg erat sgt. Kalau dengan coursemates pula, kami rapat sebab everyday jumpa, like somehow, we share personal stories and problems. Therefore I hope, one day, my future other half can get along with all of them. Coz I dont think I cud make up my mind if I were to choose my besties or my bf (future) if they are not in good terms.


InsyaAllah, I'll be back home this coming wed, 101110. Cant wait to be with my loved ones! :D



Shafura Onn. 071110. 0101. Kolej Ungku Omar, UKM, Bangi.

3 comments:

  1. ohoi pura
    ko xnk try jd pnulis novel ke crpen ke pe2
    ko pwer dowh tulis
    mmg inspire kn org
    wa bce je sme entry lu
    tp yg ni,
    bce yg parent n grandprent ko rse syahdu gle
    oi,jles wa lu rti tlis pwer2
    hihu

    ReplyDelete
  2. pojan!
    thanks for the encouragement eh! :D
    kalau ade rezeki, aku nak je try sme bende. ;)
    syahdu? macam hari raya kan? hahaha
    aku rindu kt dorg, thats y aku tulis ni.
    lgpn aku x saba nak balik. :))
    nanti dtg ah lg umah aku! rindu nak gelak ngan kaw! ;D

    ReplyDelete